Lehký letní salát s žampiony a slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 218 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 321 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 33.8 mg
 - Draslík 225.1 mg
 - Vláknina 1133.3 mg
 - Vitamín A 1133.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.1 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V misce metlou smícháme vinný ocet, hořčici a smetanu, studenou omáčku dochutíme cukrem, pepřem a solí.
 - 
                                2
Slaninu nakrájíme na malé kostičky a osmažíme ji v pánvi dozlatova. Usmažené kostičky slaniny dáme na papírovou utěrku a necháme z nich okapat přebytečný tuk.
 - 
                                3
Salát polníček důkladně omyjeme studenou vodou, necháme okapat a potom jej rozdělíme na servírovací talíře. Žampiony omyjeme a okapané nakrájíme na tenké plátky, které nakládáme na salát.
 - 
                                4
Salát se žampiony přelijeme studenou smetanovou omáčkou a posypeme vychladlými osmaženými kousky slaniny.