Jihočeský kapr Petra Voka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Slanina vepřová
  • 1 hrst Mouka pšeničná hladká
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 kg Kapr obecný
  • 0.4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 565 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 389 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 182 mg
  • Draslík 896.7 mg
  • Vláknina 182.2 mg
  • Vitamín A 182.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.8 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájíme na úzké proužky. Česnek oloupeme, prolisujeme a smícháme s pepřem a solí.

  • 2

    Kapra rozporcujeme, jednotlivé porce omyjeme a osušíme. Na několika místech je nařízneme a do řezů vložíme plátky slaniny, porce potřeme ochuceným česnekem.

  • 3

    V míse smícháme mouku s paprikou a ryby v ní obalíme.

  • 4

    V zapékací míse rozehřejeme olej a kapra v něm z obou stran opečeme. Když je téměř měkký, vložíme mísu do středně vyhřáté trouby a ještě chvíli pečeme.

Komentáře k receptu