Šumavské bramborové knedlíky se zelím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 501 kcal
 - Sacharidy 62 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 471 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 61 g
 - Cholesterol 145.5 mg
 - Draslík 1200.6 mg
 - Vláknina 16125 mg
 - Vitamín A 16125 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30.4 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. Slaninu rozkrájíme na malé kousky. Kysané zelí necháme v cedníku okapat. Cibuli, slaninu a zelí pak v míse důkladně promícháme.
 - 
                                2
Brambory omyjeme a v dostatečném množství osolené vody je ve slupce uvaříme. Vychladlé uvařené brambory oloupeme a nastrouháme najemno do mísy. Přidáme k nim vajíčka, mouku a sůl, směs promícháme a vypracujeme těsto. Na pomoučené pracovní ploše těsto rozdělíme na 12 až 16 dílů.
 - 
                                3
Díly těsta rozválíme, na každý dáme směs zelí, cibule a slaniny, zabalíme je do tvaru knedlíků a vaříme v osolené vodě přibližně 10 minut.
 - 
                                4
V pánvi rozehřejeme sádlo, kterým porce plněných knedlíků na talířích přelijeme.