Kovářská masová jehla na pivu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 634 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 50 g
 - Sodík 560 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 134.5 mg
 - Draslík 690.5 mg
 - Vláknina 1844.8 mg
 - Vitamín A 1844.8 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.2 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Slaninu nakrájíme na plátky. Vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky.
 - 
                                2
Na grilovací jehly nebo špejle střídavě napichujeme kousky masa, plátky slaniny a kolečka cibule, špízy opepříme a potřeme česnekem.
 - 
                                3
V pánvi rozehřejeme olej a špízy v něm zvolna opékáme ze všech stran. V průběhu pečení je podlijeme pivem. Upečené vyjmeme, šťávu zahustíme přimícháním mouky, krátce povaříme a přelijeme jí špízy na servírovacích talířích.