Plzeňský pivní masový špíz
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 627 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 46 g
 - Sodík 478 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 151.1 mg
 - Draslík 860.6 mg
 - Vláknina 2489.8 mg
 - Vitamín A 2489.8 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 40.6 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Slaninu nakrájíme na plátky.
 - 
                                2
Feferonky rozkrájíme na kousky.
 - 
                                3
Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky, které opepříme a osolíme.
 - 
                                4
Na grilovací jehly nebo špejle pak střídavě napichujeme připravené kousky masa a slaniny, kolečka cibule a plátky feferonek. Špízy naskládáme do mísy, zalijeme pivem a necháme alespoň hodinu v chladnu odležet. Uleželé pak zvolna upečeme v pánvi nebo zapékací míse v rozehřátém oleji, během pečení je přeléváme výpekem.