Kapusta podávaná se smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 430 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 368 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 71.6 mg
 - Draslík 1187.6 mg
 - Vláknina 10673.2 mg
 - Vitamín A 10673.2 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 301.9 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyjeme kapustu a odlámeme z ní vnější listy. Rozkrájíme hlávku na čtvrtiny a vykrojíme z ní košťál. Čtvrtky kapusty nakrájíme na nudličky.
 - 
                                2
Na kostičky nakrájíme slaninu. V kastrolu si rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět slaninu. Vložíme na ni kapustu a podusíme. Osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek. Zalijeme vývarem a vmícháme smetanu. Počkáme, dokud kapustová směs nepřejde varem, poté přikryjeme kastrol poklicí a ztlumíme teplotu. Dusíme 20 minut.
 - 
                                3
Odkryjeme poklici a ještě tekutinu podle potřeby odpaříme na požadovanou hustotu.