Hovězí plátky v kapustě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 438 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 611 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 93 mg
 - Draslík 753.8 mg
 - Vláknina 5988.1 mg
 - Vitamín A 5988.1 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 152.6 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z očištěného masa nakrájíme 8 řezů, naklepeme je, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a v rozpáleném sádle po obou stranách rychle opečeme. Opečené plátky vyjmeme a v sádle, v němž jsme je opékali, dozlatova osmažíme jednu drobně nakrájenou cibuli. Tu zasypeme 30 g hladké mouky, necháme zpěnit, zalijeme vývarem a chvíli povaříme, až vznikne řídká omáčka. Opečené plátky vložíme zpět a přikryté dusíme v troubě doměkka.
 - 
                                2
Kapustu rozebereme, vypereme, seřízneme žebra a nakrájíme na proužky. Do osolené vroucí vody vhodíme nejprve zelené listy a po 3 minutách listy ze středu kapusty. Vaříme další 4 minuty a scedíme.
 - 
                                3
V kastrolku rozpustíme na kostičky nakrájenou slaninu, na které zpěníme druhou cibuli nasekanou nadrobno, zasypeme 20 g hladké mouky, přidáme povařenou kapustu, prolisovaný česnek, osolíme, opepříme a za stálého míchání krátce podusíme.
 - 
                                4
Hotové plátky upravíme na talíře, na ně navrstvíme dušenou kapustu a přelijeme šťávou z masa.