Kachní prsa plněná šunkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kachní prsa
  • 100 g Anglická slanina
  • 15 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 40 g Cibule
  • 200 g Šunka dušená
  • 5 g Tymián čerstvý
  • 10 g Petržel - nať
  • 400 g Brambory vařené
  • 40 g Okurky nakládané
  • 15 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 ml Olej olivový
  • 250 ml Víno bílé
  • 150 ml Vývar drůbeží
  • 5 ml Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 704 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 2231 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 166.5 mg
  • Draslík 883.3 mg
  • Vláknina 5773.8 mg
  • Vitamín A 5773.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Prsa rozkrojíme tak, abychom měli 4 stejně velké díly, lehce naklepeme a každý díl nařízneme, aby vznikla kapsa.

  • 2

    Šunku, slaninu a kyselou okurku nakrájíme nadrobno, promícháme a rovnoměrně touto směsí naplníme kapsy. Uzavřeme párátky, maso osolíme a opepříme. cibuli nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme máslo, přilijeme olej a nasypeme do pánve cibuli. Osmahneme a kousky cibule vyndáme. Vložíme do pánve maso a pozvolna opékáme z obou stran. Necháme vysmahnout na tuk, zaprášíme troškou mouky, podlijeme vínem, vývarem, ochutíme tymiánem, petrželkou, zakápneme sojovou omáčkou a dusíme 10 až 15 minut.

  • 4

    Kapsy upravíme na talíře, vyndáme párátka, doplníme vařenými bramborami a přelijeme šťávou z pánve. Povrch posypeme kroužky smažené cibule.

Komentáře k receptu