Ravioli plněné parmskou šunkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 90 g Hovězí maso vařené
  • 15 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 10 g Petržel - nať
  • 20 g Bazalka
  • 75 g Šunka parmská
  • 300 g Mouka pšeničná hladká
  • 300 g Omáčka na těstoviny
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • 2 polévková lžíce Rajčatová šťáva
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 649 kcal
  • Sacharidy 90 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1383 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 363.1 mg
  • Draslík 176.3 mg
  • Vláknina 1302.8 mg
  • Vitamín A 1302.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V robotu smícháme hladkou mouku a lžičku soli, přidáme olej a vejce uhněteme na těsto. Z těsta vytvoříme kouli, tu zabalíme do folie a necháme 30 minut odpočinout.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme máslo. Přidáme umleté nebo nasekané hovězí maso a opékáme 5 minut. Přidáme petrželovou nať, pokrájenou šunku, sůl, pepř, rajčatovou šťávu, strouhanku, rozšlehané vejce a vodu. Vše pořádně promícháme a povaříme.

  • 3

    Na hrubou moukou pomoučněném válu rozválíme těsto velmi tence do čtverce. Těsto necháme asi 20 minut vyschnout. Pak je rozkrájíme na čtverečky, polovinu z nich naplníme směsí s mletým masem a přiklopíme prázdným čtverečkem těsta. Okraje spojíme k sobě a vzniklé ravioli uvaříme ve zbytkem soli osolené vroucí vodě. Hotové promícháme s teplou omáčkou a podáváme ozdobené bazalkou.

Komentáře k receptu