Celerové plátky plněné a smažené

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 100 g Šunka dušená
  • 50 g Arašídy
  • 20 g Cornflakes
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 1 kg Celer bulvový
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.67 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 322 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 740 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 157.7 mg
  • Draslík 690.8 mg
  • Vláknina 10299 mg
  • Vitamín A 10299 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.8 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celer omyjeme a celé neoškrábané bulvy vaříme v hrnci v osolené vodě 50 minut.

  • 2

    Uvařený celer vložíme do studené vody a necháme ho vychladnout. Oškrábeme ho a pokrájíme na 1 cm silné plátky. Jednotlivé plátky z boku nakrojíme, ovšem neprořezáváme úplně do konce. Do vzniklého zářezu vložíme 1 plátek sýra a 1 plátek šunky. Naplněný celerový plátek pevně stiskneme k sobě. Osolíme ho a opepříme.

  • 3

    Do mikrotenové sáčku vložíme kukuřičné vločky a arašídy a rozdrobíme je válečkem na nudle.

  • 4

    Do jedné misky si připravíme mouku, v další rozšleháme vejce, do třetí vložíme směs rozdrcených kukuřičných vloček a arašídů.

  • 5

    Obalíme plátky v mouce, ve vejcích a nakonec ve vločkách s arašídy. Přitiskneme obal pevně k nim.

  • 6

    Rozehřejeme si ve větší teflonové pánvi olej a obalené celerové plátky na něm z každé strany 4 minuty smažíme. Podáváme teplé.

Komentáře k receptu