Zelňák

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 150 g Šunkový salám
  • 500 g Zelí kysané
  • 80 g Mouka polohrubá
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 6 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 0.5 polévková lžíce Libeček
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 484 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 57 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 160.5 mg
  • Draslík 316.4 mg
  • Vláknina 6314 mg
  • Vitamín A 6314 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plech potřeme rozpuštěným sádlem, troubu předehřejeme na 150 °C.

  • 2

    Zelí slijeme a překrájíme, salám nakrájíme na kostičky, sýr nastrouháme nahrubo, bylinky hrubě nasekáme.

  • 3

    V míse všechny suroviny dobře vymícháme dohladka, rozložíme na plech a v předehřáté troubě pečeme dozlatova.

Komentáře k receptu