Ruská drůbeží paštika

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kuřecí prsa
  • 250 g Játra vepřová
  • 100 g Slanina vepřová
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 750 ml Hovězí vývar základní
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Muškátový květ
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 4 ks Žemle tuková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 857 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 3368 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 330.1 mg
  • Draslík 1185.5 mg
  • Vláknina 10739.2 mg
  • Vitamín A 10739.2 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 76.6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 60.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa i játra nakrájíme na kousky, slaninu na kostky a vše v kastrolu opečeme na 100 g másla. Zalijeme osoleným horkým hovězím vývarem, přidáme pokrájenou mrkev a petržel, přepůlenou cibuli, uvaříme do měkka, scedíme, necháme vychladnout.

  • 2

    Potom maso, játra i zeleninu umeleme, osolíme, opepříme, okořeníme muškátem a přidáme 70 g změklého másla. Směs dobře utřeme, přendáme do nízké mísy, ozdobíme dílky rajčat, sterilovaných okurek a dáme vychladit.

  • 3

    Podáváme s přepůlenými žemlemi, na řezu nasucho opečenými a potřenými zbytkem másla.

Komentáře k receptu