Játra se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Husí sádlo
  • 300 g Játra vepřová
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Koření grilovací
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Paprika zelená
  • 4 ks Rajčata
  • 2 ks Špekáčky
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 0.5 l Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 šálek Houby čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 362 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 141 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 230.8 mg
  • Draslík 600 mg
  • Vláknina 5419.9 mg
  • Vitamín A 5419.9 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 67.6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 44.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi rozpustíme sádlo a dozlatova opečeme na jemno nasekanou cibuli. Přimícháme nakrájená játra a za stálého míchání smažíme přibližně 8 minut.

  • 2

    Poté přimícháme na malé kousky nakrájená rajčata, papriky, houby a vuřty. Směs osolíme, opepříme a přidáme grilovací koření s kmínem.

  • 3

    Směs dusíme asi 5 minut a podléváme pivem.

Komentáře k receptu