Vepřový guláš z bůčku s játry

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Vepřový bok
  • 500 g Játra vepřová
  • 60 g Sádlo škvařené
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 ml Protlak rajčatový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Cibule
  • 10 ks Rohlíky bílé
  • 2 špetka Kmín drcený
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1093 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 72 g
  • Sodík 281 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 384.6 mg
  • Draslík 566.4 mg
  • Vláknina 10394.4 mg
  • Vitamín A 10394.4 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na kostky, játra na nudličky a oddělíme od sebe. Cibuli pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.

  • 2

    V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme cibuli a osmahneme dozlatova. Přidáme bůček, orestujeme, jakmile maso pustí šťávu, osolíme, opepříme a necháme vysmahnout. Do hrnce vsypeme nudličky jater, orestujeme, zasypeme moukou, podlijeme vodou a přimícháme protlak, česnek, kmín a dusíme hodinu.

  • 3

    Podáváme s rohlíky a porce ozdobíme kroužky syrové cibule.

Komentáře k receptu