Vepřová játra s ovocem - špízy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Jablka
  • 500 g Játra vepřová
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 300 g Hrušky
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Citrony
  • 3 ks Česnek
  • 0.56 dl Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 371 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 203 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 270.8 mg
  • Draslík 377.8 mg
  • Vláknina 7260 mg
  • Vitamín A 7260 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.9 mg
  • Vitamín E 4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 38 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřová játra umyjeme, odblaníme a nakrájíme na kousky vhodné pro přípravu špízů, dáme do misky, opepříme a zatím necháme stranou. Česnek oloupeme, prolisujeme do malé misky, přidáme na kousky nakrájené měkké máslo, přisypeme sůl utřeme vše na hladkou hmotu. Těsně před podáváním špízů máslo s česnekem roztopíme v mikrovlnné troubě. Jablka spolu s hruškami umyjeme, nakrájíme na kousky podobně jako játra. Ovoce pokapeme šťávou z 1 citrónu.

  • 2

    Přiostřenou dřevěnou špejlí postupně napichujeme kousek hrušky, kousek jater, nakonec napíchneme kousek jablka. Takto pokračujeme v napichováni špejli až do spotřebování všech surovin.

  • 3

    Fritovací hrnec nastavíme na střední teplotu, do košíku naskládáme špízy a v rozpáleném oleji smažíme nejdéle 5 minut. (Smažit můžeme i v oleji na pánvi.)

  • 4

    Hotové špízy pokládáme na mělké oválné talíře, polijeme roztopeným máslem a spolu s vhodnou přílohou ihned servírujeme.

Komentáře k receptu