Játrové knedílčky do polévek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 150 g Játra vepřová
  • 2 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Majoránka
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Kaše pohanková instantní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 62 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 198 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 139.4 mg
  • Draslík 116.6 mg
  • Vláknina 618.4 mg
  • Vitamín A 618.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřová játra umeleme a smícháme s vejcem, utřeným česnekem. Masovou směs ochutíme majoránkou, solí a pepřem a zahustíme instantní pohankovou kaší.

  • 2

    Masové těstíčko na knedlíčky by mělo být tužší, aby z vytvarované knedlíčky držely tvar. Hotové knedlíčky

  • 3

    vsypeme do polévky a asi 10 minut vaříme. Servírujeme je v polévce, teplé.

Komentáře k receptu