Kozácké vepřové ledvinky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 550 g Vepřové ledvinky
  • 500 g Brambory
  • 300 ml Hovězí vývar základní
  • 200 ml Zakysaná smetana
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Petržel kořen
  • 3 ks Okurky nakládané
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 3 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 575 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 204 g
  • Sodík 3522 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 488.6 mg
  • Draslík 1321.7 mg
  • Vláknina 21517 mg
  • Vitamín A 21517 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 94.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou mrkev, petržel a nakládané okurky nakrájíme na kolečka, cibuli na kostičky a oloupané brambory na čtvrtky. Pak naplocho rozkrojíme vepřové ledvinky, ostrým nožem je vyčistíme, omyjeme, vysušíme a nakrájíme na velmi tenké plátky.

  • 2

    V kastrole rozehřejeme máslo, v něm zpěníme cibuli, přidáme nakrájené ledvinky a za občasného míchání je prudce pražíme asi 2 minuty. Potom ledvinky vyjmeme a na výpeku osmahneme nakrájenou mrkev s petrželí.

  • 3

    Zeleninu potom zalijeme horkým hovězím vývarem, přidáme zakysanou smetanu, rajský protlak, nakrájené okurky, brambory a bobkový list. Do základu vrátíme opečené ledvinky, uvedeme do varu a přikryté dusíme za občasného míchání na středním ohni 20-25 minut. Těsně před podáním pokrm osolíme, přidáme drcený česnek a nasekanou petrželku.

  • 4

    Takto upravené ledvinky podáváme v miskách.

Komentáře k receptu