Bramborák
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 313 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 21 g
- Sodík 407 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 37.3 mg
- Draslík 362.2 mg
- Vláknina 5635.6 mg
- Vitamín A 5635.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory omyjeme, nastrouháme najemno a necháme chvilku ustát.
-
2
Potom slijeme vodu, přidáme mléko, prosátou mouku, rozetřený česnek se solí, vejce, pepř a majoránku. Vše dobře promícháme.
-
3
Z těsta pečeme na horkém sádle po obou stranách v lívanečníku nebo na pánvi bramboráky do zlatavé barvy.
-
4
Bramborák podáváme čerstvě upečený.
Komentáře k receptu
- Aleisa
- 07.11.2015 16:25:45
Recept na klasický bramborák, který hodně lidí miluje. Já přidávám ještě kmín. Je fakt, že je to smažené a tím pádem i kalorické jídlo, ale občas..... Nikde venku na stánku bych si ho ale nekoupila. Počet porcí v receptu bych poopravila na počet kusů a na jednu porci bych počítala cca 4 ks což by bylo cca 360 g. Sádla na smažení je třeba podstatně více, zhruba 200 g. Mléko zabraňuje zčernání brambor. Za mě palec nahoru.
Odpovědět