Polévka z vepřových nožiček s krupkami, kapustou a rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1847 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 102 g
 - Sodík 1224 mg
 - Bílkoviny 193 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 704 mg
 - Draslík 1609.5 mg
 - Vláknina 10232.8 mg
 - Vitamín A 10232.8 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 250 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Opálené a očištěné vepřové nožičky s cibulí uvaříme doměkka v osolené vodě. Po uvaření vývar scedíme, sebereme z něj tuk.
 - 
                                2
Do rendlíku odlijeme část mastného vývaru a do poloměkka v něm uvaříme krupky. Poté k nim přidáme omytou a nakrájenou kapustu, oloupaná a nakrájená rajčata, dolijeme zbytek vývaru a dovaříme do měkka. Mezitím si z kostí obereme maso, nakrájíme jej na kousky a přidáme do polévky.
 - 
                                3
Hotovou polévku posypeme nasekanou petrželovou natí.