Vánoční suchárky
Suroviny
- 40 g Kandovaná pomerančová kůra
 - 40 g Kandované ovoce
 - 70 g Mandle
 - 100 g Poleva čokoládová
 - 150 g Cukr moučkový
 - 280 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 kávová lžička Anýz mletý
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 polévková lžíce Citronová kůra
 - 1 polévková lžíce Rum
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 292 kcal
 - Sacharidy 50 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 74 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 73.6 mg
 - Draslík 97.3 mg
 - Vláknina 4115 mg
 - Vitamín A 4115 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.9 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ušleháme vejce a cukr do husté pěny. Přisypeme nasekané mandle, anýz, na malé kousky nakrájené kandované ovoce a pomerančovou kůru, nastrouhanou citrónovou kůru, rum, sůl, mouku.
 - 
                                2
Důkladně vše smícháme a těstem naplníme tukem vymazanou a hrubou moukou vysypanou chlebíčkovou formu.
 - 
                                3
Pečeme v předehřáté troubě na 170°C. Necháme vychladnout, vyklopíme z formy a krájíme na tenké plátky. Plátky poskládáme na plech vyložený pečícím papírem a sušíme v teplé troubě.
 - 
                                4
Vychladlé zdobíme tenkým pramínkem čokoládové polevy a necháme uschnout.