Omeletový koláč s batáty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 80 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 250 g Brambory sladké (Batáty)
  • 1 ks Pórek
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Řeřicha
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.11 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 121 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 65 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 83.9 mg
  • Draslík 187.4 mg
  • Vláknina 2327.4 mg
  • Vitamín A 2327.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi rozpálíme olej, přidáme oloupané a nahrubo nastrouhané batáty. Za stálého míchání opékáme asi 4 minuty. Přidáme pórek nakrájený na tenké kolečka, máslo a opékáme ještě asi 5 minut. Odstavíme, osolíme, opepříme a přidáme mletý muškátový oříšek. Přimícháme smetanu, 50 g nastrouhaného ementálu a vejce, vše dobře promícháme.

  • 2

    Formu o průměru 24 cm vymažeme máslem, dáme do ní připravenou hmotu a posypeme zbylým sýrem. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 25 minut.

  • 3

    Hotový koláč vyjmeme z trouby a ozdobíme řeřichou. Krájíme na deset dílů. Podáváme horký nebo studený.

Komentáře k receptu