Sladké ravioly - cukroví z Itálie
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 412 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 47 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 165.6 mg
 - Draslík 53.1 mg
 - Vláknina 1827.6 mg
 - Vitamín A 1827.6 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.4 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 85.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mouku, pokrájené máslo, žloutky, vodu, citr.kůru, vanilku a sůl propracujeme na hladké těsto, zabalíme a necháme v chladu odležet.
 - 
                                2
Těsto rozválíme na tenký plát a vykrajujeme z něj kolečka o průměru 4-5 cm.
 - 
                                3
Na jednu polovinu koleček dáme trochu marmelády, kraje potřeme rozšlehaným vejcem, přehneme na sebe a přitiskneme.
 - 
                                4
Takto vyrobené taštičky dáme na plech vyložený pečícím papírem dál od sebe a povrch propícháme vidličkou. Pečeme na 175°C.
 - 
                                5
Ještě teplé posypeme cukrem a vychladlé zdobíme pramínkem rozpuštěné polevy.