Hovězí polévka s rozšlehaným vejcem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 73 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 760 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 215.4 mg
  • Vláknina 199.2 mg
  • Vitamín A 199.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce rozšleháme s vodou, přidáme špetku muškátového oříšku a špetku soli.

  • 2

    Vývar přivedeme k varu a za stálého míchání metlou do něj pomalu vlijeme rozšlehaná vejce.

  • 3

    Dobře povaříme, nalijeme do talířů a bohatě posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu