Kapr na cibuli s mátou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Rýže loupaná
  • 1000 g Kapr obecný
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 ks Cibule
  • 1 ks Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 674 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 323 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 165 mg
  • Draslík 1017.9 mg
  • Vláknina 5003.2 mg
  • Vitamín A 5003.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.4 mg
  • Vitamín E 4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté porce kapra osolíme.

  • 2

    Oloupanou cibuli nadrobno nasekáme, osmahneme na oleji, osolíme a okořeníme mletou paprikou. Smícháme se spařenou, propláchnutou rýží a směs urovnáme na dno vymaštěného pekáčku. Na cibuli s rýží položíme připravené porce kapra.

  • 3

    V hrnku zahřejeme 3 lžíce oleje, přidáme mouku, špetku papriky a 2 dl vody. Vše rozmícháme, uvedeme do varu a nalijeme na porce kapra. Na každou porci položíme lístek máty.

  • 4

    Pokrm pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia, dokud se nevsákne všechna tekutina.

Komentáře k receptu