Lovecký paprikáš

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Cibule
  • 250 g Vepřový bok uzený
  • 250 g Vepřová plec
  • 500 g Telecí plec
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Feferony
  • 4 ks Paprika zelená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 dl Víno červené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 591 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 1227 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 181.3 mg
  • Draslík 1295.6 mg
  • Vláknina 7066.8 mg
  • Vitamín A 7066.8 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 76.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uzený bok nakrájíme na kostičky, omytou telecí a vepřovou plec nakrájíme na kostky. Očištěné papriky, feferonky a oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka.

  • 2

    Maso osolíme, opepříme a promícháme. Do kastrolu klademe střídavě vrstvy slaniny, masa, opaprikované a opepřené cibule a zelené papriky. Vrchní vrstvu tvoří cibule. Vše zalijeme vínem, přiklopíme pokličkou a zvolna vaříme asi 2 hodiny. Během vaření pokličku neodstraňujeme, pokrm nemícháme, jen občas potřeseme kastrolem.

Komentáře k receptu