Rýže v polévce se zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Rýže loupaná
  • 500 g Zelí hlávkové bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Protlak rajčatový
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Vývar z hovězích kostí
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.01 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 380 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 1098 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 12.5 mg
  • Draslík 1324.4 mg
  • Vláknina 10912.8 mg
  • Vitamín A 10912.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 52.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na oleji. Přidáme nasekanou petrželku, česnek, omyté a nakrouhané zelí a smažíme dál.

  • 2

    Po chvíli přilijeme vývar, přidáme rajčatový protlak, osolíme, opepříme a vaříme doměkka.

  • 3

    Nakonec přisypeme spařenou a propláchnutou rýži, dolijeme vývarem a vaříme ještě asi 15 minut.

Komentáře k receptu