Dýňová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 728 kcal
 - Sacharidy 72 g
 - Tuky 47 g
 - Sodík 1234 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 70 g
 - Cholesterol 71.3 mg
 - Draslík 2922.5 mg
 - Vláknina 12889.8 mg
 - Vitamín A 12889.8 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 84.4 mg
 - Vitamín E 9.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 98.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z opláchnuté dýně odkrojíme vršek a ze středu odstraníme semínka. Dužinu opatrně odřízneme a poté ji vydlabeme.
 - 
                                2
Cibuli osmahneme v hrnci, přidáme k ní kousky dýně a zlehka osmahneme.
 - 
                                3
Zalijeme vývarem a vaříme do změknutí, poté rozmixujeme na pyré.
 - 
                                4
Přidáme smetanu, máslo a vše důkladně promícháme.
 - 
                                5
Osolíme a opepříme.
 - 
                                6
Před podáváním ji nalijeme do vydlabané dýně.