Kapustový dort
Suroviny
- 500 g Brambory
 - 500 g Maso mleté - mix
 - 150 g Sýr Eidam cihla 40%
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 kg Kapusta hlávková
 - 2 polévková lžíce Olej stolní
 - 2 polévková lžíce Hořčice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 540 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 152 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 69.6 mg
 - Draslík 1127.3 mg
 - Vláknina 11674 mg
 - Vitamín A 11674 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 210.7 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z hlávky kapusty oddělíme několik listů.
 - 
                                2
Spaříme je a vyložíme na kulatou dortovou formu, kterou jsme vymazali.
 - 
                                3
Brambory uvaříme a vychladlé nakrájíme na plátky, které poklademe do formy na listy.
 - 
                                4
Zbylou kapustu pokrájíme a osmahneme na másle.
 - 
                                5
Mleté maso zpracujeme s vejcem, cibulí, hořčicí, solí, pepřem a muškátem.
 - 
                                6
Vmícháme kapustovou směs a strouhaný sýr.
 - 
                                7
Dáme na brambory.
 - 
                                8
Převislé listy kapusty přehneme přes náplň a potřeme olejem. Zapékáme na 200 stupňů.