Polévka hrášková
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 107 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 284 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 81.7 mg
 - Draslík 124.2 mg
 - Vláknina 3019.6 mg
 - Vitamín A 3019.6 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.4 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z másla a mouky si uděláme světlou jíšku, kterou poté po částech zalijeme vývarem a řádně rozmícháme a necháme povařit.
 - 
                                2
Poté přidáme hrášek a necháme uvařit do měkka.
 - 
                                3
Polévku osolíme, chvilku povaříme a po odstavení zalijeme žloutkem rozkvedlaným v mléce.
 - 
                                4
Pro zjemnění můžeme polévku rozmixovat.
 - 
                                5
Na závěr posypeme polévku petrželovou natí a špetkou muškátového květu.