Vejce na kopřivách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 300 g Kopřiva
  • 3.2 g Máslo čerstvé
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 241 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 285 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 492.6 mg
  • Draslík 656.6 mg
  • Vláknina 20804.8 mg
  • Vitamín A 20804.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na jaře z mladých kopřiv otrháme lístky a umyjeme je. Listy kopřiv spaříme v horké vodě, scedíme a necháme odkapat.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme máslo, rozložíme na něj lístky kopřiv, krátce orestujeme a přidáme vajíčka. Osolíme podle chuti, opepříme a necháme bílky krátce zatuhnout, nejlépe pod pokličkou.

  • 3

    Tuto jarní omeletu podáváme ihned teplou.

  • 4

Komentáře k receptu