Polévka se skopovým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 215 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Rajčata
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Petržel kořen
  • 2 l Voda pitná
  • 0.5 kg Skopová kýta
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 6 polévková lžíce Nudle domácí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 272 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 69 g
  • Sodík 402 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 703.1 mg
  • Vláknina 22775 mg
  • Vitamín A 22775 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Skopovou kýtu omyjeme, odblaníme a odkrájíme tučné části. Maso dáme vařit do osolené vody. Přidáme kořenovou zeleninu, celou cibuli opečenou ve slupce na plotně, pokrájené rajče a celý pepř. Vaříme do doby, až maso bude měkké, přibližně 2-3 hodiny. Vývar scedíme, maso nakrájíme na kousky a vrátíme do polévky. Krátce zavaříme domácí nudle.

  • 2

    Polévku servírujeme s drobně nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu