Dubrovnická minestra

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 180 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Cuketa
  • 60 g Slanina vepřová
  • 300 g Vepřové maso libové
  • 600 g Zelí hlávkové bílé
  • 200 g Skopové maso přední
  • 200 g Fazolové lusky zelené
  • 100 g Klobása uzená
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Brambory
  • 8 stroužek Česnek
  • 1 dl Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 783 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 60 g
  • Sodík 702 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 103.5 mg
  • Draslík 1055 mg
  • Vláknina 15770.2 mg
  • Vitamín A 15770.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 84 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1903.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Skopové sušené maso dáme do vody a vaříme doměkka. Když je uvařené, vyndáme ho a použijeme k přípravě jiného jídla.

  • 2

    Do vývaru přidáme vepřové maso, oloupané a pokrájené brambory na kostky, pokrájené zelí, cuketu a fazolové lusky. Osolíme a vaříme doměkka. Když je maso měkké, přidáme do polévky klobásu pokrájenou na kolečka, slaninu na kostičky, nadrobno nasekaný česnek, petrželku a olivový olej.

  • 3

    Povaříme ještě asi 1/4 hodiny, opepříme a pokud je polévka velmi hustá, zředíme vodou dle potřeby.

Komentáře k receptu