Kynuté knedlíky se švestkami

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 48 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.25 l Mléko polotučné
  • 1 dkg Máslo čerstvé
  • 25 dkg Švestky
  • 1 dkg Cukr krupice
  • 30 dkg Mouka polohrubá
  • 1 dkg Droždí
  • 3 dkg Tvaroh tvrdý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 308 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 122 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 81.4 mg
  • Draslík 200.7 mg
  • Vláknina 5960 mg
  • Vitamín A 5960 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse si smícháme prosátou mouku, cukr a sůl. Přilijeme vykynutý kvásek z droždí a postupně přidáváme vlažné mléko s rozupištěným máslem a žloutkem. Zaděláme těsto, které necháme vykynout. Z něj pak krájíme kousky, které plníme celými švestkami. Knedlíky necháme ještě kynout pod ubrouskem a potom vaříme v osolené vodě 5-8 minut. V průběhu vaření knedlíky obrátíme. Když je vytáhneme, propícháme je vidličkou a servírujeme posypané cukrem, strouhaným tvarohem a přelité máslem.

Komentáře k receptu