Jahody v badyánovém sirupu s anýzem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 180 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 1 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 306.5 mg
- Vláknina 8000 mg
- Vitamín A 8000 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 117.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1150ml vody s cukrem a hvězdičkami badyánu přivedeme k varu. Poté přilijeme pastis a směs necháme mírně vychladnout. 
- 
                                2Jahody omyjeme, odstraníme stopky a podélně rozpůlíme. Rozložíme do hlubokých talířů, přelijeme vlažným sirupem a vložíme na 2hodiny do lednice. 
- 
                                3Podáváme vychlazené. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        