Jablkové placičky
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 316 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 7 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 64 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 357.5 mg
- Vláknina 12680.3 mg
- Vitamín A 12680.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.3 mg
- Vitamín E 4.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Cukr zahříváme zasucha v hrnci a když zkaramelizuje, zasypeme ho strouhanými jablky, skořicí, hřebíčkem, citrónovou kůrou a vaříme, až začne hmota rosolovatět. Přidáme plátek želatiny rozpuštěný ve vodě, citrónovou šťávu a nasekané mandle. 
- 
                                2Necháme vychladnout. 
- 
                                3Z vychladlé hmoty tvoříme kuličky které zmáčkneme na placičku a obalíme v krystalovém cukru, zdobíme mandlí nebo ořechem a necháme sušit. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        