Zmrzlina po turecku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 376 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 24 g
- Sodík 13 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 308.8 mg
- Draslík 58 mg
- Vláknina 6.7 mg
- Vitamín A 6.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ušleháme žloutky a cukr do pěny. Do mléka ve varu přidáme vejce a cukr. Směs mícháme tak dlouho, až se začne obalovat na vařečku, ale nevaříme ji! Necháme ji vychladnout a přilijeme růžovou vodu.
-
2
Nasekané želé s třemi polévkovými lžíce vody rozpustíme, až na pár kousků a vmícháme do krému.
-
3
Po vychladnutí směs necháme v ledničce tři hodiny zamrazit. Pak směs našleháme a necháme mrazit další dvě hodiny. Vyjmeme ji až dvacet minut před podávání.