Notice: Undefined variable: category_path in /var/www/clients/client0/web2/web/catalog/controller/product/recipe.php on line 342Warning: implode(): Invalid arguments passed in /var/www/clients/client0/web2/web/catalog/controller/product/recipe.php on line 342 Zmrzlina po turecku | Receptarium.cz

Zmrzlina po turecku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 340 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 376 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 13 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 308.8 mg
  • Draslík 58 mg
  • Vláknina 6.7 mg
  • Vitamín A 6.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ušleháme žloutky a cukr do pěny. Do mléka ve varu přidáme vejce a cukr. Směs mícháme tak dlouho, až se začne obalovat na vařečku, ale nevaříme ji! Necháme ji vychladnout a přilijeme růžovou vodu.

  • 2

    Nasekané želé s třemi polévkovými lžíce vody rozpustíme, až na pár kousků a vmícháme do krému.

  • 3

    Po vychladnutí směs necháme v ledničce tři hodiny zamrazit. Pak směs našleháme a necháme mrazit další dvě hodiny. Vyjmeme ji až dvacet minut před podávání.

Komentáře k receptu