Jahodové suflé
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 278 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 8 g
- Sodík 162 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 306.7 mg
- Draslík 248.9 mg
- Vláknina 5350 mg
- Vitamín A 5350 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 63.4 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Jahody odstopkujeme, několik si jich ponecháme na dozdobení, zbytek nakrájíme na kousky a rozmixujeme v mixéru s citronovou šťávou a 120g cukru. 
- 
                                2Troubu předehřejeme na 210C. 
- 
                                3Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků. Coulis nalijeme do mísy, přidáme dva žloutky. Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu a ten opatrně po lžících vmícháme do coulis. 
- 
                                4Misky na suflé vymažeme máslem a vysypeme cukrem tak, aby pokryl i stěny. Připravenou směsí naplníme misky, uhladíme a pečeme asi 10minut. 
- 
                                5Hotové suflé dozdobíme zbylými jahodami a ihned podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        