Aspikový dort
Suroviny
- 150 g Máslo pomazánkové
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Petržel - nať
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Paprikové lusky čerstvé
- 1 ks Mrkev kořen
- 12 plátek Šunka dušená
- 2 plátek Želatina bílá plátky
- 15 dkg Šunkový salám
- 30 dkg Sýr Eidam cihla 30%
- 0.5 kg Salát vlašský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 438 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 30 g
- Sodík 16 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 200.2 mg
- Draslík 58.3 mg
- Vláknina 4365.7 mg
- Vitamín A 4365.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Srolujeme plátky šunky a naplníme je vlašským salátem. Na dně formy závitky zalijeme ochucenou želatinou. Během tuhnutí připravíme sýrovou roládu.
-
2
Eidam dáme do mikrotenového sáčku a ve vodní lázni zahříváme. Když je vláčný, rozválíme ho do obdélníku, potřeme pomazánkovým máslem a srolujeme.
-
3
Po ztuhnutí nakrájíme na plátky, poklademe na šunkové kornouty v želatině a vytvoříme další patro dortu. Zakryjeme plátky šunkového salámu a ozdobíme předem uvařeným, nakrájeným vejcem a zeleninou.
-
4
Zalijeme opatrně další vrstvou želatiny a dáme na 2 hodiny ztuhnout do lednice.
-
5
Poté vyjmeme z dortové formy a zdobíme snítkou petrželky.
Komentáře k receptu
Zatím zde není žádný komentář