Vrstvený dort s pomerančovým likérem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 32 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 220 g Cukr krupice
  • 185 g Samokypřicí mouka
  • 90 ml Mléko polotučné
  • 500 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 60 ml Likér pomerančový
  • 2 kávová lžička Pomerančová kůra
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Kandovaná pomerančová kůra
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 388 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 64 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 209 mg
  • Draslík 84.1 mg
  • Vláknina 1421.8 mg
  • Vitamín A 1421.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 63.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve ušleháme v misce vejce do hustého krému. Postupně přidáváme krystalový cukr a důkladně, dohladka prošleháme. Vmícháme mouku a přilijeme mléko. Dva pekáčky vymažeme, vyložíme pečicím papírem a vlijeme do nich těsto. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca 10-12 minut. Hotové korpusy necháme 5 minut odpočinout ve formách, vyklopíme na mřížku a po vychladnutí každý z nich rozřízneme na třetiny.

  • 2

    Mezitím si připravíme náplň. V míse utřeme do hladkého krému smetanu s likérem, moučkovým cukrem a najemno nastrouhanou pomerančovou kůrou.

  • 3

    Jednu vrstvu korpusu natřeme náplní a vrstvíme stejným způsobem všechny části. Potřeme rovněž povrch a strany dortu. Dozdobíme kandovanou pomerančovou kůrou, nakrájíme a podáváme.

Komentáře k receptu