Polévka s rybou a krevetami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Filé rybí
  • 500 g Rajčata
  • 500 g Vývar rybí
  • 125 g Krevety tygří
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 hrnek Voda pitná
  • 1.5 hrnek Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 611 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 486 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 165 mg
  • Draslík 501.9 mg
  • Vláknina 4878.8 mg
  • Vitamín A 4878.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.9 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata oloupeme a nakrájíme. Ve velkém hrnci smícháme s nakrájenou cibulí, vodou a citronovou šťávou. Ochutíme solí a pepřem. Přivedeme k varu a na mírném ohni povaříme cca 20 min.

  • 2

    Přidáme na kostky nakrájené maso a necháme povařit. Nakonec vmícháme smetanu, nasekaný kopr, vyloupané krevety, dochutíme a podáváme.

Komentáře k receptu