Květák po makedonsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 12 g Sůl
  • 60 g Sýr Parmezán
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 200 g Šunka dušená
  • 200 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 1000 g Květák
  • 2 ks Rajčata
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 461 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 1501 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 89.2 mg
  • Draslík 935.8 mg
  • Vláknina 11460 mg
  • Vitamín A 11460 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 126.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Květák dobře omyjeme, rozdělíme na malé růžičky a vaříme 30 minut ve slané vodě. Mezitím si připravíme 4 zapékací sáčky, které vymažeme rozpuštěným máslem. Nakrájíme sýr a šunku na kostičky, vložíme do mísy a přidáme pokrájené žampiony a rajčata. Uvařený květák scedíme, necháme okapat a přihodíme do mísy, důkladně promícháme s ostatními surovinami. Směs rozdělíme do jednotlivých sáčků, posypeme parmezánem a zapékáme asi 20 minut ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu