Listové těsto se smrži

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Listové těsto
  • 14 g Máslo čerstvé
  • 6 g Petržel - nať
  • 600 g Smrže čerstvé
  • 150 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 502 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 156 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 230.6 mg
  • Draslík 30.5 mg
  • Vláknina 11425.5 mg
  • Vitamín A 11425.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těsto vyválíme na plát o síle 6 mm, vykrajujeme čtverce o velikosti 8x8 cm.

  • 2

    Potřeme rozšlehaným žloutkem a dáme péct na 10 minut při 170°C.

  • 3

    Houby omyjeme, necháme okapat a poté osmahneme na rozpáleném másle po dobu pěti minut.

  • 4

    Osmažené houby vyjmeme z pánve a necháme na teplém místě okapat.

  • 5

    Zbylou šťávu ze smržů necháme povařit a poté vmícháme smetanu.

  • 6

    Vaříme pět minut, pak přidáme houby.

  • 7

    Uvedeme k varu, osolíme a opepříme, pánev odstavíme z plotny.

  • 8

    Do omáčky vmícháme vaječný žloutek a sekanou petržel.

  • 9

    Upečené čtverce těsta nakrojíme cca 1 cm od kraje lehce nožem, vyjmeme střed a vnitřek lehce vydlabeme.

  • 10

    Naplníme houbami s omáčkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu