Zapékaná kaše v zelném listu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 50 g Šunka dušená
  • 300 g Zelí hlávkové bílé
  • 125 g Žampiony čerstvé
  • 80 g Šalotka
  • 10 g Kerblík
  • 50 g Sýr cantal
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 50 ml Olej olivový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Muškátový oříšek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 526 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 268 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 171.2 mg
  • Draslík 969.7 mg
  • Vláknina 11331.9 mg
  • Vitamín A 11331.9 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, pokrájíme a uvaříme do měkka ve vroucí, osolené vodě. Poté rozmixujeme na kaši, do které vmícháme mléko, 30 g másla a 1 špetku muškátového oříšku. Osolíme a opepříme.

  • 2

    Šalotky a žampiony očistíme a pokrájíme na menší kousky. Rozehřejeme olej se zbytkem másla a šalotku s žampiony na něm osmažíme.

  • 3

    Vejce rozšleháme, osolíme, opepříme, přidáme druhou špetku muškátového oříšku, nakrájenou šunku, 40 g nastrouhaného sýra, nasekaný kerblík a šalotku se žampiony. Dobře promícháme a vmícháme do bramborové kaše.

  • 4

    Hlávku zelí rozebereme na listy, ty spaříme ve vroucí vodě a necháme dobře okapat. Poté jimi vyložíme zapékací mísu vytřenou máslem. Naplníme kaší a překryjeme přečnívajícími listy. Povrch posypeme strouhaným sýrem.

  • 5

    Pečeme ve vodní lázni při 200 °C 25 minut.

Komentáře k receptu