Vínový bujon z pernaté zvěře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Celer bulvový
  • 200 g Kuřecí drůbky
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Bobkový list
  • 4 ks Jalovec
  • 1 ks Petržel kořen
  • 2 stroužek Česnek
  • 5 dl Víno červené
  • 7 dl Voda pitná
  • 1 kg Bažant obecný
  • 1 polévková lžíce Celer - nať
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 5 polévková lžíce Pepř 4 barev
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 766 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 113 g
  • Sodík 457 mg
  • Bílkoviny 72 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 308.5 mg
  • Draslík 1316.6 mg
  • Vláknina 12747 mg
  • Vitamín A 12747 mg
  • Vitamín B6 2.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 79.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté maso (1 kg) z pernaté zvěře rozporcujeme a dáme do většího hrnce. Přidáme omyté kuřecí drůbky, očištěnou a omytou zeleninu: mrkev celer, petržel a cibuli. Vše pokrájíme na kusy, přiložíme k masu, které zalijeme 7 dl vody a 5 dl červeného vína.

  • 2

    Přidáme omytou nať petržele a celeru (snítky svážeme), 4 ks jalovce, 2 ks bobkový list, 2 stroužky oloupaný česneku a 1 lžíci barevného pepře. Vývar budeme vařit pod poklicí při mírné teplotě minimálně 1 hodinu. Musí jen probublávat. Pak vývar scedíme a když vychladne, dáme jej do druhého dne do chladničky. Maso obereme, pokrájíme a můžeme použít do různých polévek.

  • 3

    Následující den posbíráme z vývaru ztuhnutý omastek, nebo znovu studený vývar scedíme - takto získáme čistý bujon, který přivedeme k varu, dochutíme solí, mletým pepřem, mletou paprikou, odstavíme z plotny a podáváme.

Komentáře k receptu