Koriandrový salát
Suroviny
- 250 g Hrášek
- 50 g Chléb konzumní
- 60 g Mrkev kořen
- 125 g Žampiony - sterilované
- 200 g Zelí hlávkové bílé
- 20 g Špenát listový čerstvý
- 40 g Nudle čínské vaječné
- 125 g Hovězí maso mleté
- 10 g Koriandr čerstvý
- 100 g Krevety tygří
- 100 ml Olej olivový
- 50 ml Vývar drůbeží
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 439 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 29 g
- Sodík 346 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 80.7 mg
- Draslík 451 mg
- Vláknina 11730.5 mg
- Vitamín A 11730.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zelí omyjeme, zbavíme košťálu a povadlých listů, rozebereme na jednotlivé listy a spaříme 10 minut ve vařící vodě. Krevety a nudle zalijeme horkou vodou a necháme máčet 20 minut. Poté slijeme.
-
2
Chleba namočíme do vývaru, rukama vymačkáme, střídku smícháme s masem, vejcem a 5 g sekaného koriandru. Osolíme a opepříme. Ze směsi tvarujeme kuličky, které usmažíme na rozpáleném oleji.
-
3
Žampiony pokrájíme na plátky, pokapeme citronovou šťávou. Hrášek a špenát spaříme ve vroucí vodě, poté vodu slijeme a necháme okapat. Mrkev očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. Všechny suroviny naservírujeme na talíř, posypeme sekaným koriandrem a ihned servírujeme.