Omáčka z povidel s mandlemi a rozinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.5 balení Pudinkový prášek - vanilkový
  • 4 polévková lžíce Povidla švestková
  • 2 polévková lžíce Hrozinky
  • 2 polévková lžíce Mandle
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 358 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 68.8 mg
  • Draslík 156.6 mg
  • Vláknina 3451.5 mg
  • Vitamín A 3451.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Povidla rozšleháme s vodou a rozvaříme na kaši, případně ještě rozmixujeme. Do hladké kaše vmícháme smetanu, v níž jsme rozšlehali pudinkový prášek, a vaříme, až kaše zhoustne. Poté do ní zamícháme opláchnuté hrozinky, oloupané a na nudličky pokrájené mandle, citronovou šťávu a případně cukr.

Komentáře k receptu