Tuňák se zelenou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Tuňák obecný
  • 150 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 8 polévková lžíce Petržel - nať
  • 8 polévková lžíce Olivy zelené
  • 2 polévková lžíce Kapary
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 296 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 588 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 47.5 mg
  • Draslík 452.7 mg
  • Vláknina 2903 mg
  • Vitamín A 2903 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.5 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předehřejeme si troubu na 190 °C.

  • 2

    Vedle v zapékací misce smícháme nadrobno nasekanou čerstvou petržel, opláchnutou, jader zbavenou, na kostičky pokrájenou zelenou papriku, nadrobno nakrájené olivy, kapary a lžičku natrhaného tymiánu, lžíci oleje, citronovou šťávu a víno. Směs vložíme na podušení na 10 minut do trouby.

  • 3

    Vyndáme misku z trouby a snížíme teplotu na 180 stupňů. Do směsi vložíme na 4 díly rozříznutý steak z tuňáka, polijeme ho šťávou ze směsi, pokapeme zbylým olejem, posolíme a opepříme. Misku vložíme opět do trouby na 10 až 15 minut a pečeme, až je ryba dle naší chuti. Jakmile je ryba hotová, servírujeme horké na stůl.

Komentáře k receptu