Špagety s telecím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 150 g Mrkev kořen
  • 25 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 400 g Telecí kýta
  • 80 g Zakysaná smetana
  • 400 g Špagety
  • 120 ml Víno bílé
  • 3500 ml Voda pitná
  • 150 ml Vývar drůbeží
  • 1 špetka Šafrán
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 709 kcal
  • Sacharidy 82 g
  • Tuky 103 g
  • Sodík 2656 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 100.3 mg
  • Draslík 456.9 mg
  • Vláknina 3186 mg
  • Vitamín A 3186 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Telecí maso nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, mrkev na kolečka, česnek prolisujeme. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme kostičky masa, cibuli a krátce orestujeme. Přidáme mrkev, česnek, přilijeme vývar, trochu vína, osolíme, opepříme a povaříme 15 minut. Nakonec přimícháme smetanu, přidáme špetku šafránu a pánev odstavíme.

  • 3

    Na talířích uděláme věnec ze špaget a doprostřed nalijeme omáčku s masem.

Komentáře k receptu