Salát z červené řepy a hroznů

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 500 g Hroznové víno
  • 300 g Červená řepa
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 dl Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Kmín celý
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 376 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 89 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 640.1 mg
  • Vláknina 8279 mg
  • Vitamín A 8279 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Červenou řepu dobře omyjeme, pokapeme olejem, posypeme kmínem, zabalíme do alobalu, položíme na plech, který vložíme do předehřáté trouby, kde řepu pečeme asi 40 minut. Upečenou a vychladlou řepu oloupeme, nakrájíme na kostky a dáme do mísy, kam přidáme oloupaný, na malé kostičky nakrájený celer, omyté a na půlky nakrájené hroznové víno, promícháme a necháme chvilku odpočinout.

  • 2

    Zálivka: olej vylijeme do misky, přidáme citronovou a pomerančovou šťávu, med, podle chuti pepř, vše dobře rozšleháme a zalijeme salát. Už zálivkou přelitý salát posypeme drobně nasekaným koprem.

Komentáře k receptu