Bulharská musaka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory vařené ve slupce
  • 300 g Rajčata
  • 300 g Paprikové lusky čerstvé
  • 300 g Mleté kuřecí maso
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 80 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 588 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 793 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 207.9 mg
  • Draslík 979 mg
  • Vláknina 9316.3 mg
  • Vitamín A 9316.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 86.3 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 57.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrole na části oleje orestujeme oloupanou, nasekanou cibuli, přidáme mleté kuřecí maso, osolíme a opepříme.

  • 2

    Pekáček vymastíme zbylým olejem a střídavě do něj vrstvíme plátky oloupaných vařených brambor, orestované maso, omytá, na plátky nakrájená rajčata a očištěné, nadrobno nakrájené papriky.

  • 3

    Pokrm částečně zapečeme ve středně vyhřáté troubě, zalijeme rozšlehanými vejci se smetanou a dopečeme dozlatova.

Komentáře k receptu